preloader

2020 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri

2020 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri

Yazı Boyutu:

2020 İlkbahar/Yaz sezonuna hakim olacak mücevher trendleri radarımızda.

Uçucu, canlı renk paletleri ve taze çiçek desenleri ile yoğurulmuş, tatile gitmeye hazır bekleyen aksesuarlar bir yana, 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda mücevherler daha önce olmadıkları kadar havalı ve modern. Boyutların ve formların kilit rol oynadığı sezonda renkli taşlar, haddinden büyük halkalar ve kimi zaman tekli takılan parçalar heyecan dozu yüksek mücevher kutularının habercisi.

XL Halkalar

2020 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri

Modeller New York’ta Proenza Schouler podyumuna çıktıkları anda tüm gözler, kulaklardaki son derece kalın altın halkalara çevrilmişti. Bu, büyük beden halkaları son gördüğümüz yer de olmadı; zarif zincir detayı ile Boss ve 80’lerin aslan yelelerinin ardından Balenciaga da bu trendi bize sunan markalardı.

Çok Kalın Zincirler

2020 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri

Kısa ve kalın zincirler, öyle görünüyor ki, zarif mücevherlerin yerini tüm endüstriyel görünümleri ile almaya aday. Bunun en çarpıcı örneklerini gördüğümüz defileler ise Brandon Maxwell, Zimmermann ve Ports 1961 şüphesiz.

Modern İnciler

2020 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri

Yeni nesil inci mücevherlerin son derece incelikli ve modern olduğunu söylemeliyiz. Jason Wu’da titizlikle tasarlanmış bir asimetride gördüğümüz inciler Prabal Gurung’da daha heykelimsi ve keskin kenarlı iken genel yorumun inciyi ham ve organik formu ile kullanmak olması, bu doğal güzelliğe bir saygı duruşu niteliğinde.

{771634}

Renkli İncik Boncuk

2020 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri

İlkbahar her zaman canlı renk hikayeleri yazmak konusunda kışkırtıcı bir özgüvene sahiptir, ve bu tavrın mücevherlere yansıdığını da görüyoruz. Konstrüktif motiflerin renkli taşlarla süslendiği tasarımlar sayesinde mücevher kutunuzun 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda gökkuşağından rol çalacağından eminiz.

Tekli Küpeler

2020 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri

Tek küpe takmanın her zaman avangard ve beklenmedik bir hali vardır. Birbiriyle uyumlu küpelerle bir etki yaratırsınız, evet; ancak tek bir heykelimsi küpe ile tüm kuralları yıkarsınız. Bu trendin en iyi örneklerini JW Anderson ve Valentino sergiledi; biraz renk içinse Marni’ye bakmanız yeterli.

Gösterişli Gerdanlıklar

2020 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri

2020 İlkbahar/Yaz sezonunda heykelimsi metalik gerdanlıklar, hem maksimalist hem de minimalist duyulara hitap edecek. Gösterişleri ile bakışları üzerinde toplarken zarafetleri ile hemen her gardırop parçası ile kombinlenebilecekler. Trendin öncülüğünü, yapraktan ilhamla hayata gelen olağanüstü tasarımı ile 3.1 Phillip Lim, bibloyu andıran dengesi ile Alberta Ferretti ve grotesk detayları ile Gucci yapıyor.

Ayakkabı Mücevherleri

2020 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri

Süslemeye yeni bir yaklaşım getiren ayakkabı ve mücevher buluşması, mücevherin takıldığı yerler konusundaki bakış açınızı değiştirmeye aday. Metal zincirlerini değerlendirmek isteyenler için alışılmışın dışında bir trend.

{772524}

Sanat Olarak Küpeler

2020 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri

Heykelimsi, ilhamını sanattan alan küpeler, birçok podyumun favorisiydi. Tıpkı tek küpe trendi gibi modanın sınırlarını aşan tasarım değeri yüksek parçalar, çoğunlukla minimal stillere adapte edildiler ve görünümleri bir bütün olarak yükselttiler.

Zeynep Özar Berksü
Zeynep Özar Berksü Tüm Yazıları