preloader

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Yazı Boyutu:

Fonksiyonel, güzel, hayat dolu rahat silüetleri tamamlayacak ayakkabı, çanta, şapka ve diğer aksesuar seçimleri için yol gösterici olacak 2021 İlkbahar/Yaz sezonu trend raporumuza göz atın.

Doğaları gereği, aksesuarlar ana gündem maddesi olamıyor, kendilerini dolaylı yollardan ifade ediyor. 2021 İlkbahar/Yaz sezonu için kıyafetler; fonksiyonellik, güzellik, hayat doluluk kavramlarıyla sıkı sıkıya bağlı rahat silüetler olarak bir zamanlar kutsallaştırdığımız endüstriyellikten kaçışı sembolize ediyor. Ve bu bakış açısı kendini sezonun ayakkabılarında, çantalarında, şapkalarında ve diğer aksesuarlarında ziyadesiyle belli ediyor.

Terliksi Ayakkabılar

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Sezonun en popüler ayakkabısı stiletto, topuklu, sandalet veya sneaker değil; Birkenstock, Crocs ve benzerleri. Rahat, moda-karşıtı ayakkabı modelleri 2021 İlkbahar/Yaz sezonu ayakkabılarının en yatırıma değer olanları. Molly Goddard, tüylü terlikleri için Ugg ile iş birliğine gitti örneğin, Nicolas Ghesquiére’nin Louis Vuitton’u kayak botlarını birer moda bildirisine dönüştürdü ve Balenciaga da Demna Gvasalia logolu terliklere kısa topuklar ekledi.

Paket Servis

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Zoom’da iyi görünmenizi sağlayacak bir trend huzurlarınızda. Ekseriyetle Prada, Jil Sander ve Coperni tarafından yüceltilen aksesuar, yeni bir kat yaratmanın da farklı yolunu açtı. Geçtiğimiz sezonun battaniye elbiselerinin evrilmesi olarak da okunabilecek trend, zarafetten ödün vermeden rahat hissetmenize olanak tanıyor.

Örgü Çantalar

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

2021 İlkbahar/Yaz sezonunun en popüler çantası, el işçiliğiyle üretilmiş ve en mütevazı olanları aynı zamanda; örgü çantalar. Anna Sui bu aksesuarı hayata getirmek için geri dönüştürülmüş pamuklu tişörtlerin elyaflarını kullanırken Valentino’nun Pierpaolo Piccioli’si makromeyi deriyle yükseltiyor.

Platform Sandaletler

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Bizi bekleyen yazın sandaletleri apartman topuklarla düz platformlar arasında, hem kışkırtıcı hem de yürünebilir bir yerde. Altuzarra bu yüksekliği espadrille çarpıştırırken Erdem’de devreye yeşil satenler giriyor; onları stilinizle buluşturmaksa size kalıyor.

{773488}

Telefon Tutucular

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Telefon kılıfları ve askıları, siz mutfak, yatak odası, oturma odası arasında gidip gelirken telefonunuzu nerde bıraktığınızı unutmamanızı ve evden kafanız rahat çıkmanızı sağlayacak bir numaralı aksesuarınız olacak. Trendle alakalı tek bir soru var; kılıflar, hızla değişen telefon boyutlarına hangi hızda adapte olacak?

Maske

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Yüz maskelerinin uzun süre daha bizimle olacağı gerçeği göz önünde bulundurulursa tasarımcıların da bu parçayı trend raporlarının baş köşesine oturtması şaşırtıcı olmadı. Malzeme kullanımında zincir ve kurdele gibi detaylara yer verilirken; her tasarımcı kendi dokunuşu ile bu başlık altında kendi yerini aldı.

Sıra Sıra Şans Kolyeleri

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Tılsım kolyelerinden şans madalyonlarına, 2021 İlkbahar/Yaz sezonunda bizleri dizi dizi uğur zincirleri bekliyor. Daha iyi haberler duymak için kendinize şans dileyin.

{773374}

Doğal Fanteziler

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Sokağa çıkma yasakları; doğaya olan özlemimiz her geçen gün artırıken, hepimizin dış mekânlarla olan ilişkisini yeniden düşünmesini de salık verdi. Tasarımcılar da benzer hisleri paylaşmış olacaklar ki 2021 İlkbahar/Yaz sezonu için doğadan gelen detayları bir fantezi ögesi olarak ayakkabılara taşıdılar.

Oversize Yükleniciler

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Valentino’nun imzası zımbalardan Khaite’nin klasik hafta sonu hissine, tasarımcılar bu sezon eldiven, maske, el dezenfektanı gibi olmazsa olmazlarınızı da yanınızdan eksik etmemenizi sağlayacak devasa çantalar sundu. Son derece eğlenceli göründüklerini eklememizde fayda var.

Sıradanlığın Üzerinde Şapkalar

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Neredeyse on yılın üzerine şapkalar olağanüstü bir geri dönüş yapıyor 2021 İlkbahar/Yaz sezonu ile birlikte. Tasarım estetiğinin markanın kimliğiyle şekillendiği ve standart bir formu dayatmayan trend, Nina Ricci’de olabildiğince kalıplı, Yubi Rental’da korsanvari ve Burberry’de tersine bir yorumla karşımıza çıkıyor.

Kaçış Ekipmanları

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

El çantasına karşı bu sezon bizleri göğüs teçhizatlarını ve bel ekipmanlarını buluşturan tasarımlar bekliyor. Telefondan çakmağa her şey için birer gözü olan tasarımlar kaçış anı veya kamp zamanları için ideal olacağa benziyor.

{773145}

Nokta Atışı Çantalar

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Balenciaga, Charlotte Knowles ve Coperni’nin 2021 İlkbahar/Yaz sezonu için tasarladığı çantalarda bir nokta dikkat çekiyor; çantaları objeleştiren kıvrımlar. Yarasa kanadını andıran bu kıvrımları sezonun sivri omuz trendinin kardeşi olarak okumak da mümkün.

Büyük, En Büyük Küpeler

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Bakışları üzerinize çevirecek, ‘bana bakın’ dedirtecek aksesuarlarda bu sezon küpeler öne çıkıyor. Gündüzden geceye hemen her okazyonda stilinize adapte etme cesaretini göstermenizi salık veren XL küpeler seksiliği de garanti edecek karakterde.

Örgülü Harikalar Diyarı

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Öze döndükçe daha çok el işçiliğine ve örmelere yer açılıyor. Tıpkı çantalarda olduğu gibi ayakkabılarda da örgüyle şekillenen tasarımlar ve detaylar dikkat çekiyor. Malzeme kullanımı yine çeşitli, yine de sezonla barışık nitelikte; deri, pamuk ve halat öne çıkanlardan başlıcaları.

Sadeleştirilmiş Orta Boy Çantalar

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Minimalistleri sevindirecek bir trend; siyah, beyaz, kırmızı gibi basit renklerde ve klasik silüetlerde orta boy it-karşıtı çantalar. Öyle ki trendin kendisi bir karşı trend olarak, gardıroplardaki yerini uzun süre korumak üzerine şekilleniyor.

{772420}

İtibarlı Ayak Parmakları

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Matthew Williams Givenchy’de dikine üç-bantlı sandaletleri lanse edince internet aklını kaçırmıştı. Tasarım, Lee Alexander McQueen’in 1997 tarihli tasarımına benzer stilde bir selam duruştu. Ancak 2021 İlkbahar/Yaz sezonunda sandalet ve çorap birlikteliğini savunan tek kreatif ekip Givenchy ile sınırlı değil; Emilio Pucci ve Khatie de bu konu üzerine kendi duruşlarını belirtti. Peki ya siz?

Sıvı Takviyesi

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Sürdürülebilirlik kendini hayatlarımıza sadece geri dönüştürülmüş kumaşlar ve daha az üretim olarak dahil etmedi; tek kullanımlık plastiklerden vazgeçmemizi sağlayacak çevre dostu alışkanlıklar edinmemizi de sağladı. Alyx, Fendi ve diğerleri de bu dönüşüme sorunsuzca ve stil sahibi bir şekilde geçiş yapmamızı sağlayacak mataralar ve su kabı taşıyıcıları tasarladı.

Güç Kelepçeleri

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

‘Daha büyük, daha iyi’ çizgisinden devam eden bir diğer trend, XXL kelepçeler. Üzeri tılsımlı ve hatta deri, klasik sade bir elbise giyseniz dahi çabasız bir şıklığı kolayca yakalamanızı sağlayacak çarpıcı bir detay.

El Sıkışmak İstemeyenler İçin Clutch

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Dirsek vuruşu veya uzaktan öpücükler… Halen karşılaştığımızda nasıl selamlaşacağımız konusunda en iyi yolu bulmuş değiliz. Yine de bir süre daha el sıkışmayacağımız kesin. Bu durumu olağanlaştıran trend ise iki elinizle sıkı sıkı sarılacağınız clutch modelleri olacak şüphesiz.

Tekerlek Üzerinde

2021 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Pandeminin toplu taşıma ve yakın temasla olan ilişkimizi sorgulamamıza neden olduğu su götürmez bir gerçek. Tasarımcılar da bu çağrıya kulak vermiş olacak ki 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarında tekerlekli bireysel ulaşım araçlarına yer vermeyi ihmal etmediler.

OGGUSTO Konular Editörü Zeynep Özar Berksü’nün diğer yazılarını okumak için tıklayın.

Dünyadan en yeni haberleri ilk bilen olmak için OGGUSTO’nun haftalık e-bültenine kaydolun.

Zeynep Özar Berksü
Zeynep Özar Berksü Tüm Yazıları