15. Contemporary İstanbul’da Görülmesi Gereken Eserler
Yazı Boyutu:
‘’Pandemi ve tüm zorluklara rağmen Contemporary İstanbul 15. Edisyonunu gerçekleştirerek kapılarını çağdaş sanatsever izleyicilere açtı.’’
Anna Laudel Galeri
Onur Hastürk
Sanatçının Matisse’e saygı olarak nitelendirdiği çalışmalarının odak noktasını geleneksel İslam sanatı teknikleri oluşturuyor. İslami estetiği günümüze yeni bakış açısıyla sunarken, minyatür sanatının kullanılmamış potansiyelini de ortaya çıkarıyor.
Ardan Özmenoğlu
Post-it kağıtlarından ürettiği portreleriyle ünlenen sanatçı bu sefer doğadan ilham alıyor. Doğal malzemeyi kaide olarak kullanan Özmenoğlu, heykel-enstalasyonunu üç boyutlu ağacın efektiyle tamamlıyor. Malzeme, doğa, heykel ve resim konularını tekrar kendi bakış açısıyla ele alıyor ve üretiyor.
Ramazan Can
Kaybolmaya yüz tutmuş geleneğimizi ve kültürümüzü tekrar güncel sanat eserine dönüştüren sanatçı geçmiş ile günümüzü birleştiriyor.
Fırat Neziroğlu
Misinalardan ürettiği tezgahı tuval, rengarenk ipleri boya olan genç sanatçı geleneksel halı, kilim üretimini bambaşka bir boyuta taşıyor.
{773986}
Artopol Sanat Galerisi
Hatiş
Türkiye’nin genç pop sanatçılarından olan Hatiş günümüzün sevilen tüketim nesnelerini çalışmalarının içerisinde olmayacak yerlere yerleştirerek bizleri hem neşelendiriyor hem de düşündürüyor.
Elifko
Tuvalin üzerinde kullandığı nakış tekniğiyle farklı çalışmalar yapan genç sanatçı çocukların dünyasından gözlemlerini sanat izleyicisine aktarıyor.
Bozlu Art Project
Meliha Sözeri
Sanatsal üretiminde kavramsal çerçevenin sınırlarını siyaset, gündelik yaşam, bireysel ve toplumsal ilişkiler, politika, sistem ve şeffaflık üzerine inşa ediyor. Sanatçının heykellerinde kullandığı şeffaf delikli tel malzemesi tüm zahmeti, zarafeti ve saydamlığı gösteriyor.
Faar Sanat Galerisi
Gönül Nuhoğlu
Tarih, siyaset ve sosyoloji alanlarıyla iş birliği içerisinde çalışan sanatçı toplumsal ve mekânsal bağların izini sürmeye çalışıyor. Mekanın içerisindeki fikirler ve kimlikler sanatçının yaratıcılığıyla farklı enstalasyonlara dönüşüyor.
{774021}
Galeri 77
Mesut Karakış
Uzaktan anlaşılmayan ama esere yaklaştıkça sizi kullanılan teknik karşısında inanılmaz şaşırtan bir çalışma. Sudan ilham alınarak üretilen eserde adeta malzemenin de suya dönüştüğünü ve yansıdığını hissediyorsunuz.
Galeri/Miz
Metin Kalkızoğlu
Eskişehir doğumlu sanatçı yaşadığı doğanın minimalliğini ve tekinsizliğini tuvallerine hiper realist tarzda aktarıyor.
Aynur Önürmen
Sanatçının doğaya saygı niteliğinde atık süngerleri boyayarak bir araya getirip ürettiği çalışmalar soyut rölyef tarzda heykellere dönüşüyor.
Mert Özgen
İnsan derisinin üzerine çizilen çocuksu özgür desen ve çizimler sanatçının figürlerini üzerken bizleri de düşünmeye davet ediyor.
Genco Gülan
Mitolojik heykelleri günümüz konularıyla yorumlayan sanatçının bu çalışmasında Artemis heykelini elinde cif temizlik malzemesiyle görüyoruz.
Ayşe Topçuoğulları
Sanatçı çocukların dünyasını hayalleri, saflıkları ve boşluklarla yorumluyor ve tuvale aktarıyor.
{774045}
Yasemin Bihter Adalı
Aynı zamanda sanat terapisti olan sanatçı pandemi günlerinde üretmiş olduğu çalışmalarda ham sanatın yansımaları görülür.
Gül Ilgaz
Sanatçının sanat tarihinden etkilenerek oluşturduğu parçalanmış fotoğrafları derin ve anlamlı mesajlar içeriyor.
Vision Art Platform
Leyla Emaidi
Kendi yaşamı ve güncel olaylardan etkilenerek ürettiği işlerde sanatçı vermek istediği mesajı direkt olarak izleyiciye yansıtır. Mesajların içeriği ve kullanılan malzeme de birbiriyle uyumludur.
Galeri Siyah Beyaz
Fırat Engin
Neon işlerinden tanıdığımız sanatçının pirinç dökümden ürettiği ‘Barınak’
isimli çalışma. Günlük kullandığımız malzemenin sanatçı gözüyle yeniden yorumu.
Galeri X-İST
Ali Bilge Akkaya
Hem fotoğrafçı hem de tasarımcı olmaya çalışan sanatçı kendini fotoğraf ile ifade ederken tasarımcı kimliğiyle de tamamlamaya çalışır.
Galeri Zilberman
Carlos Aires
Gerçek klasik porselen tabakların üzerine yerleştirdiği ünlü kişilerin fotoğraflarından oluşan enstalasyon çalışmasında İspanyol sanatçı herkese ‘’Afiyet Olsun’’ mesajını veriyor.