preloader

Contemporary Istanbul 2019'da Görülmesi Gereken Eserler

02.09.2019
Contemporary Istanbul 2019'da Görülmesi Gereken Eserler

Yazı Boyutu:

Contemporary İstanbul 2019’da klasik sanatçıların yanı sıra genç yetenekleri ve eserlerini keşfedin.

Sanat dünyasının her sene merakla beklediği Contemporary İstanbul bu sene sanatseverlerle 14. kez buluşuyor. 12-15 Eylül tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi Lütfi Kırdar Rumeli Salonunda gerçekleşecek olan fuarın bu seneki teması Akdenizlilik. 30 yerli 45 yabancı galerinin katılacağı fuarda İstanbullu sanatseverler çağdaş sanata doyacak.

Contemporary İstanbul’da genellikle galeriler her sene bilinen, klasik sanatçıları ile katılıyor. Fakat bu sanatçıların yanı sıra yeni ve yetenekli isimlere de rastlanıyor.

C24 Galerinin sanatçılarından olan tüllerle yaptığı portrelerinden tanıdığımız İrfan Önürmen’i sıra dışı malzemelerinden ürettiği işler ve yarattığı bilinmeyen, tanınmayan yüzlü figürleriyle gazete yine karşımıza çıkıyor ve bizlere bir şeyler anlatıyor. Sanatçının yeni çalışması ‘Unlettered Relationship’ isimli eseriyle fuarda yer alıyor. Atık malzemelerler çalışan sanatçının eşi Aynur Önürmen ise Galerimiz ile katıldığı fuarda yine görsel zenginliği ile ürettiği işlerin sanat izleyecisini etkilemesi bekleniyor.

Contemporary Istanbul 2019'da Görülmesi Gereken Eserler

C24 galerisinin sanatçılarından olan Seçkin Pirim ise minimal, titiz ve net, mimari birer tasarım olarak görülen heykel çalışmalarıyla katılıyor.

Dirimart’ın sanatçılarından, bellek, zaman ve mekan enstelasyon çalışmaları ile tanınan Sarkis bu sefer “Timbres from rainbow” isimli bir fotoğraf çalışması ile katılıyor.

Kullandığı sıradışı malzeme tellerle ile nefis desenler yaratan Gülay Semerciğlu (Piartworks), “Mediterranean” çalışmasıyla yine bir klasik olabilme geleneğini sürdürüyor.

Yeni ve yetenekli sanatçılar olarak geçtiğimiz seneki fuarlarda keşfettiğimiz sanatçılar bu sene de farklı işleriyle Contemporary İstanbul’u zenginleştiriyorlar. Bu sene Mart ayında açılan ve oldukça da ses getiren küratörlüğünü Taner Ceylan’ın yaptığı “Olimpos Sergileri:Portre” temalı sergisinde yer alan minyatür sanatçısı Onur Hastürk, Anna Laudel Galerinin sanatçısı olarak, klasik heykel formunu güncel dil ile yorumlayan heykel sanatçısı Hande Şekerciler “Ecstasy No 2”isimli çalışması ile Sevil Dolmacı Sanat Galerisi’nden, ilk kez yaptığı portre çalışması ile tanıdığımız Yunus Emre Erdoğan ise Sanatorium Galeri’nin sanatçısı olarak katlıyor.

Contemporary Istanbul 2019'da Görülmesi Gereken Eserler

Çocuk dünyasını bir eğitmen olarak da çok iyi bilen, çocuk ruhuyla resimler yapan Contemporary Istanbul 2019'da Görülmesi Gereken EserlerGalerimizin sanatçısı Ayşe Topçuoğulları “Expect” isimli yeni bir çalışmasıyla katılıyor. Çocukların düş dünyasını yuvarlak tuvallerle temsil eden sanatçının bu kez yuvarlak formunu tuvalin içine hapsettiği görülüyor.

Yine çocukların dünyasını görev yaptığı öğretmenliği sayesinde derinlemesine deneyimleyen, çocukların dışarıdaki kötü koşullardan kendilerini soyutlayarak kendi oyun dünyalarını betimleyen C.A.M Galeri’sinin sanatçılarından Sidar Baki “İsimsiz” adlı çalışması ile fuarda yer alıyor.

Seramik malzemesini farklı yorumlayan Burçak Bingöl (Zilberman Galeri) ve Melis Buyruk (PG Art Galeri) yeni çalışmalarıyla izleyiciyle buluşuyor.

Bu sene 58. Venedik Bieneli’nde iki adet sanat çalışmasıyla katılan ulaslararası sanatçımız Halil Altındere, Contemporary’e de Pilot Galeri’nin sanatçısı olarak “Space Plaque: Message from Earth” isimli yine etkileyici bir eseriyle katılıyor.

Türkiye’de modern kültürel tarihin önemli isimlerinden biri olan kaybettiğimiz değerli opera sanatçısı ve ressam Semiha Berksoy yine çok bilinen kadın portre çalışmalarından “Daime Koray” ile Galeristin sanatçısı olarak katılıyor.

Contemporary Istanbul 2019'da Görülmesi Gereken Eserler

Bozlu Art Project’in sanatçılarından foto realist işleriyle tanıdığımız Sinan Demirtaş ve noktacılık tekniği ile yaptığı etkileyici sinema görüntüleri sanatçısı Çağatay Odabaş bu sene de Contemporary’de.

Köklü geçmişimizle kurduğu bağlantıyla tanıdığımız Anna Laudel Galeri’nin sanatçısı Ramazan Can, görünmez hikayeleri yorumlayarak bizlere yeniden zamanda yolculuk yaptıran Sanatorium Galeri sanatçılarından Mehmet Dere’nin işleri yine merakla bekleniyor.

Versus Art Project’in sanatçılarından Gökhan Balkan insan sonrası ve yaşam konulu etkili çalışmaları, Pg Art Galeri sanatçılarında Hasan Pehlevan’ın karınca sürüsü gibi hareket eden insanların kentlere yaptıkları tahribatı konu aldığı çalışmaları yine Contemporary’de keşfedeceğiniz yeni sanatçılardan olabilir.

Feride Çelik
Feride Çelik Tüm Yazıları