preloader

Ai Weiwei’nin Sergisi İlk Kez Türkiye’de

11.08.2017
Ai Weiwei’nin Sergisi İlk Kez Türkiye’de

Yazı Boyutu:

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Akbank’ın desteğiyle Ai Weiwei’in Türkiye’deki ilk sergisine ev sahipliği yapıyor. 12 Eylül 2017 tarihinde açılacak sergide sanatçının çalışmalarından geniş bir seçkiyle birlikte yeni işleri de sunulacak.

Ai Weiwei’nin porselen çalışmalarına odaklanan serginin anlatısı, sanatçının hem hayat hikayesinin hem de onun el sanatları geleneğine ve sanat tarihine yaklaşımının izlerini taşıyor.

Ai Weiwei’nin Sergisi İlk Kez Türkiye’de

Lamaya Benzeyen Ama Aslında Alpaka Olan Hayvan, 2015

Ai Weiwei’in porselen yolculuğunun her aşaması sergide sanatçının ikonik çalışmalarıyla temsil ediliyor. Sanatçı, günümüz dünyasıyla ilgili mesajlarını geleneksel Çin el sanatları aracılığıyla bizlere aktarıyor; sanatı izleyiciye çağımızın paradokslarına dair bir bakış açısı sağlıyor.

Ai Weiwei’nin Sergisi İlk Kez Türkiye’de

Mavi-Beyaz Porselen Tabak, 2017

¨12 Eylül 2017 tarihinde açılacak sergi, Ai Weiwei’in kendi ifadesiyle şimdiye kadar yaptığı sergiler içinde en kapsamlı ve en büyük sergisi olacak.¨ –Nazan Ölçer, Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü

{88119}

Ai Weiwei’nin Sergisi İlk Kez Türkiye’de

Han Hanedanı Vazosunu Düşürmek, 2016

Sergi, Ai Weiwei’in çalışmalarında tekrar tekrar görülen temaların kullanılmasıyla kurgulanmış bir yapı aracılığıyla onun sanatına kapsamlı bir bakış sunuyor. Sanatçının sahicilik, çağlar boyu değer sistemlerinin dönüşümü ve kültür tarihi kavramlarını irdeleyen çalışmaları, izleyenleri söz konusu kültürel, sanatsal ve tarihsel değerleri anlamaya çağırıyor. Çalışmalarına “kültürlerin hazır objelerini” yerleştiren Ai Weiwei, izleyiciye yeni yorum olanakları sağlıyor ve objelerin bağlamlarına göre nasıl birbirinden bütünüyle farklı değerlere göre yargılanabileceğini gösteriyor.

İçi Çiçek Dolu Porselen Bisiklet Sepeti, 2014

Tomurcuklar, 2014

Ai Weiwei, günümüzün çağdaş sanat alanında Çin’de yetişen en etkili kişilerden biri.

Ai Weiwei’nin Sergisi İlk Kez Türkiye’de

{88115}

Ai Weiwei, replika çalışmalarında sahicilik kavramını sorgulayarak, özgün obje ile kopyası arasındaki farkı çürütüyor. Bugüne ulaşmış antikaların kalıntıları ışığında, Ai Weiwei, Çin, Yunan çömlek bezemeleri ve Mısır duvar resimlerinin mantığını uyarlayarak tarih konusunda düşünüyor ve bize çağdaş dünyaya dair kapsamlı bir bakış açısı sunuyor. Ai Weiwei’in Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki sergisi, porselen alanında kapsamlı seçkisiyle izleyicinin bu özgün sanatçının çalışmalarını keşfedebileceği benzersiz bir ortam olarak öne çıkıyor.

Konuşma Özgürlüğü Bilmecesi, 2017

Porselende Asılı Adam, 2009

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları