İstanbul Sergi Rehberi: Nisan 2025

Yazı Boyutu:
Kültür ve sanatın başkenti İstanbul’da nisan ayı boyunca sanatseverlerle buluşan ve takviminize eklemeniz gereken tüm sergileri keşfedin.
Sanat sezonunun 2025 yılı içerisindeki yolculuğuna devam ederken, birçok müze ve galeri yine sanatseverlere kaçırmamaları gereken sergileri sunuyor. “Nisan ayında İstanbul’da hangi sergileri görmeliyim?” diyenler için devam eden, yeni açılan ve ziyaretçilerini bekleyen sergileri OGGUSTO 2025 Nisan Sergi Rehberi’nde bir araya getirdik.
Adalar’da Görebileceğiniz Sergiler
Adalar Müzesi – Yaman Alkan, “Bodrum, Marmaris Yokken, Adalar Vardı”




Adalar Müzesi’nin yeni sergisi “Bodrum, Marmaris Yokken, Adalar Vardı”, Yaman Alkan Koleksiyonu’ndan seçilen fotoğraflarla, 20. yüzyıl ortalarında Burgazada’nın benzersiz atmosferini gözler önüne seriyor. Büyükada tarihi vapur iskelesinde açılan bu etkileyici sergi, Adalar’ın sayfiye dönemi ile İstanbul’daki değişimin başladığı yıllara dair unutulmaz bir belgeleme sunuyor. 37 panodan oluşan seçki, adaların geçmişinin derinliklerine inmeyi ve kaybolan güzellikleri yeniden hatırlamayı sağlıyor. 2025 yılı boyunca açık kalacak bu sergi, geçmişle bugünü birbirine bağlayan duygusal bir yolculuk vaat ediyor.
Yer: Adalar Müzesi, Büyükada
Tarih: 2025 yılı boyunca ziyaret edilebilir.
Beyoğlu’nda Görebileceğiniz Sergiler
Taksim Yakınlarında Gidebileceğiniz Mekan Önerileri

Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan BİZ İstanbul’da şehrin mutfağının orijinal reçetelerinden ilham alınarak hazırlanan lezzetler tadabilirsiniz.

İstiklal Caddesi üzerinde, Hıdivyal Palas’ta bulunan mekanda, Ege’nin iki yakasında lezzetler tadabilirsiniz. Eleos’ta Ege havasını tatmak mümkün. Saganaki, surimi kavurma ve meze çeşitlerinden söylemeden olmaz.

The Marmara Taksim’de bulunan mekan sabah kahvaltısından akşam yemeğine çok çeşitli bir menüye sahip. Cafe Marmara’da sabah kahvaltısında kruvasanlar ve çay saatlerine eşlik eden tatlılar tadabilirsiniz.

Taş fırından ekmekler, yeni menüden trüflü tarama, armutlu kış türlüsü gibi lezzetler, pazar brunchları… Şef Çiğdem Seferoğlu’nun lezzetlerini tatmak için rotamızı Beyoğlu’na çevirin.
Anna Laudel İstanbul – Belkıs Balpınar, “Zamanla Dokunanlar”


Çağdaş tekstil sanatının öncülerinden Belkıs Balpınar’ın 40 yıllık sanat yolculuğunu gözler önüne seren “Zamanla Dokunanlar” retrospektif sergisi, 6 Mart – 27 Nisan 2025 tarihleri arasında Anna Laudel İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor. Geleneksel kilim dokuma tekniğini çağdaş sanatla yeniden yorumlayan Balpınar, geliştirdiği deneysel dokuma yöntemiyle iki boyutlu yüzeyleri üçüncü ve dördüncü boyuta taşıyor. Albert Einstein’ın zaman ve uzam kavramlarından ilham alan sanatçı, eserlerinde kozmosun hareketlerini sade formlarla yansıtıyor. Sergiye, sanatçının kariyerini derinlemesine inceleyen Belkıs Balpınar: Through Woven Times isimli kitap da eşlik ediyor. İtalya merkezli sanat yayınevi SKIRA tarafından yayımlanan kitap, Dr. Necmi Sönmez editörlüğünde hazırlandı ve sanatçının yenilikçi pratiğini zengin görsellerle ele alıyor.
Yer: Anna Laudel İstanbul, Beyoğlu
Tarih: 6 Mart – 27 Nisan 2025
G-art Galeri – Yaz Kocacıklıoğlu, “Saray Odaları”

G-art Galeri’nin genç yeteneklere alan açtığı Rising Talents sergileri, 20 Mart – 27 Nisan 2025 tarihleri arasında Yaz Kocacıklıoğlu’nun Saray Odaları isimli ilk kişisel sergisiyle devam ediyor. Sanat eğitimine London Camberwell College of Arts’ta devam eden Kocacıklıoğlu, Osmanlı haremlerinden günümüz İstanbul’unun üst-orta sınıf sosyal çevrelerine uzanan bir perspektifle, kadınlara ait mekânların dönüşümünü ele alıyor. Çok katmanlı bir anlatım sunan sergi, tarihsel ve toplumsal bağlamda kadınların varoluş alanlarını sorguluyor.
Yer: G-art Galeri, Beyoğlu
Tarih: 20 Mart – 27 Nisan 2025
C.A.M. Galeri – Karma Sergi, “Her Story”

“Her Story” sergisi, 15 Mart – 30 Nisan 2025 tarihleri arasında C.A.M. Galeri / Çukurcuma’da sanatseverlerle buluşuyor. Ayşe Bezenmiş, Berk Güntürk, Burcu Perçin, Kezban Arca Batıbeki, Mine Birgen ve Seldem Kargı’nın eserlerini bir araya getiren sergi, kadınların toplumsal baskılara karşı verdiği varoluş mücadelesini sanatsal bir manifesto ile görünür kılmayı amaçlıyor. Kadın bedeni bir nesne değil, bir mücadele alanı; kimliği ise sınırları aşan bir özgürlük çağrısıdır. Virginia Woolf’un “Kendine ait bir oda ve biraz parası olmayan bir kadın, ne yazabilir ne de yaşayabilir.” sözlerinden ilham alan sergi, kadınların hikâyelerini sanat aracılığıyla yazma çabasını kutluyor. Sergide yer alan her eser, suskunluğa karşı bir haykırış, adaletsizliğe karşı bir meydan okuma niteliği taşıyor.
Yer: C.A.M. Galeri, Beyoğlu
Tarih: 15 Mart – 30 Nisan 2025
Pi Artworks İstanbul – Aslı Torcu, “Touched by Image”

Aslı Torcu, yeni sergisi “Touched by Image” ile imgelerin belirsizlik içinde yok oluşunu ve yeniden doğuşunu inceliyor. Sanatçı, görsel algının sınırlarını sorgularken, izleyiciyi gerçek ve soyut arasında bir yolculuğa davet ediyor. Farklı tekniklerle üretilmiş eserler, imgelerin dönüşüm sürecine dair katmanlı bir anlatı sunuyor.
Yer: Pi Artworks İstanbul, Beyoğlu
Tarih: 15 Mart – 3 Mayıs 2025
AKM – Pablo Picasso, “Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven”


AKM Galeri’de yer alan “Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven” sergisi, ünlü sanatçının 170 orijinal eserini sanatseverlerle buluşturuyor. Gravür, çizim, poster, litografi ve fotoğraflardan oluşan bu koleksiyon, Picasso’nun Paris’teki kariyer başlangıcından Kübizm’e öncülük ettiği döneme kadar uzanan sanatsal evrimini yansıtıyor. Sergide, sanatçının farklı stiller ve tekniklerle geçirdiği dönüşümleri, tutkulu yaşamından izler taşıyan eserler aracılığıyla keşfetme imkânı sunuluyor.
Yer: AKM Galeri, Gümüşsuyu
Tarih: 28 Eylül 2024 – 4 Mayıs 2025
.artSümer – Banu Birecikligil

.artSümer, Banu Birecikligil’in temsilini duyurmaktan mutluluk duyuyor. Sanatçının galerideki ilk kişisel sergisi 26 Nisan 2025’te açılıyor. Birecikligil, çalışmalarında yabancılaşma, melankoli ve doğanın gücü gibi temaları işlerken, mitolojik unsurlarla çağdaş anlatılar arasında köprü kuruyor. Gerçeklik ve hayal gücünün iç içe geçtiği eserleri, klasik sanat ve mitolojiye yaptığı göndermelerle zenginleşiyor.
Yer: .artSümer, Beyoğlu
Tarih: 26 Nisan – 24 Mayıs 2025
Meşher – Karma Sergi, “Hikâye İstanbul’da Geçiyor”



Meşher’in “Hikâye İstanbul’da Geçiyor” sergisi, 16. yüzyıldan günümüze uzanan edebî eserlerdeki İstanbul temsillerine odaklanıyor. Ebru Esra Satıcı ve Şeyda Çetin’in küratörlüğünü üstlendiği sergi, fantastik öykülerden bilimkurguya, casusluk hikâyelerinden grafik romanlara kadar uzanan bir seçki sunuyor. Ömer Koç Koleksiyonu’ndan yaklaşık 300 kitabın yer aldığı sergide, nadir baskılar, elyazmaları, resimler, film afişleri ve gazete kupürleri gibi zengin bir materyal çeşitliliği bulunuyor. Sergi, İstanbul’un Batı edebiyatındaki kurmaca temsillerini inceleyerek, geçmiş ve bugün, gerçek ve kurmaca gibi kavramlar arasında bir köprü kuruyor. Türkçe ve İngilizce yayımlanan sergi kataloğu ve düzenlenen atölye çalışmaları ise ziyaretçilere farklı bakış açıları sunuyor.
Yer: Meşher, Beyoğlu
Tarih: 23 Ocak 2025 – 13 Temmuz 2025
Arter – Koray Ariş, “İçinde Yaşadığımız Deri”

Koray Ariş’in “İçinde Yaşadığımız Deri” sergisi, sanatçının altmış yıllık heykel pratiğini, farklı dönemlerden eserler ve atölye süreçlerini belgeleyen nesnelerle bir araya getiriyor. 300’e yakın yapıt, heykel, nesne ve beden arasındaki sınırları aşarak heykelin doğayla, yaşamla ve insan bedeninin biçimleriyle kurduğu organik ilişkiyi keşfederken, izleyicilere yeni bir deneyim alanı sunuyor. Sergi, Ariş’in ahşap, metal ve deri gibi malzemelerle ürettiği eserlerle heykel sanatına kattığı özgün bakış açısını ortaya koyuyor. Yükselen figüratif temsiller ve soyut formalarla, geleneksel heykel anlayışının ötesine geçiyor.
Yer: Arter, Dolapdere
Tarih: 12 Aralık 2024 – 3 Ağustos 2025
İstanbul Modern – Ömer Uluç, “Ufuk Çizgisinden Öteye”

İstanbul Modern, çağdaş Türk sanatının öncü isimlerinden Ömer Uluç’un sanatsal serüvenini mercek altına alan “Ufuk Çizgisinden Öteye” sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının 1960’lardan 2010’a uzanan üretim sürecini kapsayan seçki, desen, resim, heykel ve kolaj gibi farklı disiplinlerden eserleri bir araya getiriyor. Uluç’un geleneksel sınırları aşan ve kauçuk, alüminyum, polyester gibi deneysel malzemelerle şekillenen yaratıcı dünyası, izleyiciyi sanatçının özgün ifade biçimleriyle buluşturuyor. 300’ü aşkın eserin yer aldığı sergi, insan ve evren arasındaki bağları irdeleyerek, Uluç’un sanatına yön veren fikirleri gözler önüne seriyor. Zaman ve mekân ötesine bir keşif sunan bu kapsamlı retrospektif, sanatçının ufkun ötesine uzanan vizyonunu yeniden yorumlama fırsatı sunuyor.
Yer: İstanbul Modern, Karaköy
Tarih: 21 Mart – 12 Aralık 2025
Karaköy Yakınlarında Gidebileceğiniz Mekan Önerileri

Karaköy’de The Peninsula İstanbul içinde açılan Gallada ve Topside Bar’ı keşfedin. The Peninsula Istanbul’un tarihî yolcu terminali binasının manzaralı terasında yer alan Gallada lezzetleriyle ve teras alanın üst katında konumlanan Topside Bar ise kokteylleriyle.

Tarihi Yarımada’nın etkileyici manzarasına bakıyor. Pazartesi hariç her gün saat 12.00’de açılan mekanda Executive Chef Tuğçe Mirza Canik imzalı yemekleri bu manzaraya karşı yemenin tadı ayrı.

Karaköy’de Novotel Bosphorus’ta bulunan Archer Bistro&Bar, günün her saatinde bir lezzet molası için uğrayabileceğiniz bir mekân; ister keyifli bir kahvaltı, isterseniz bir akşam yemeği.

Karaköy’ün sevilen mekânlarından biri. Bir müdavim lokantası. Öğle menüsü esnaf lokantası geleneğine bağlı olarak geleneksel tariflerle ve tencere yemekleri ile zenginleştirilmiş.
AKM – Andy Warhol, “Warhol’un Dünyası-Pop Art’ın İkonu”


Andy Warhol’un eserleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Warhol’un Dünyası – Pop Art’ın İkonu” sergisinde sanatseverlerle buluşuyor. Pop Art akımının öncüsü olan Warhol, sanat ve yaşamı kaynaştıran çalışmalarıyla tanınıyor. Sergi, Warhol’un ikonik eserlerinin yanı sıra özel koleksiyonlardan seçilen parçalara da yer vererek modern sanatın sınırlarını yeniden keşfetme imkânı sunuyor.
Yer: AKM Müzik Platformu, Beyoğlu
Tarih: Süresiz
Miniatürk Müzesi – Karma Sergi, “İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi”



Geçmişte dünya tarihini şekillendiren olaylar, şehirler ve medeniyetler, gelecekte ise dünyamızı bekleyen yeni yerleşimler ve yaşam dinamiklerini ilham alan ve gerçek yaşamdan 87 kez küçük, hareketli teknolojik model sergileri üreten Modelport’un hazırladığı “İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi”, bir zamanlar Roma İmparatorluğu ve sonrasında Osmanlı İmparatorluğu’nun merkezi olan İstanbul’un 400 bin metrekarelik en tarihi bölgesini hareketli modellerle yeniden canlandırıyor.
Yer: Miniatürk, Örnektepe
Tarih: Süresiz
Şişhane Yakınlarında Gidebileceğiniz Mekan Önerileri

Galata’nın kalbinde konumlanan otelin terasında Galata Kulesi manzarasına nazır bir kahve keyfi yapabilirsiniz.

Firuzağa Mahallesi’nde Bostancıbaşı Caddesi’ne konumlanıyor. Hem kahve keyfi hem de eşlik eden lezzetleri var.
Eyüpsultan’da Görebileceğiniz Sergiler
Artİstanbul Feshane – Ahmet Güneştekin, “Kayıp Alfabe”





İBB Miras’ın tarihi Feshane’yi kapsamlı bir restorasyonla İstanbul’un yeni kültür platformlarından biri haline getirdiği Artİstanbul Feshane’de, Christoph Tannert’in küratörlüğünde Ahmet Güneştekin’in “Kayıp Alfabe” sergisi açılıyor. Sergi, hafıza ve göç temalarını ele alan çok disiplinli eserleri bir araya getiriyor. Covid sonrası dönemi farklı bir bakış açısıyla ele alan sergi, zorunlu göç ve bellek temalarını yansıtan enstalasyonlar, tarihsel anlatıları sorgulayan video ve ses çalışmaları, buluntu nesnelerle yapılmış heykeller ve dokunsal yaratıcılığa vurgu yapan kırkyama eserlerle izleyiciyi geçmişin izleriyle yüzleştiriyor. Sanatçının mitolojiye dayanan tabloları, taş ve metal heykelleri ile kişisel bir hikaye anlatımı sunan işleri de sergilenenler arasında.
Yer: Artİstanbul Feshane, Eyüpsultan
Tarih: 17 Ocak 2024 – 20 Temmuz 2025
Fatih’te Görebileceğiniz Sergiler
Bulgur Palas – Karma Sergi, “Magnum İstanbul’da: İnsan Hakları-Olanlar Olmayanlar”

Magnum Photos ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan “Magnum İstanbul’da: İnsan Hakları – Olanlar Olmayanlar” sergisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 30 maddesinden ilham alan yaklaşık 90 fotoğrafı izleyiciyle buluşturuyor.
Yer: Bulgur Palas, Fatih
Tarih: 14 Ocak – 10 Haziran 2025
Şişli’de Görebileceğiniz Sergiler
Bomonti Yakınlarında Gidebileceğiniz Mekan Önerileri

Silahşör Caddesi, Yeni Sokak’ta bulunan mekan, Asya ve Akdeniz lezzetlerinin harmanlandığı mutfağı ve yemekleri ile radarınıza girebilir. Ferah ve şık bir atmosfere sahip.

Şehrin iki Michelin yıldızlı tek restoranı. Etkileyici bir gastronomik deneyim sunuyor lezzetleri.

Kahve tutkunlarının favori adreslerinden, Feriköy Fırın Sokak’ta konumlanıyor. Oldukça geniş kapalı ve açık bir alana sahip.

Anadolu mutfağı lezzetlerini tadabileceğiniz bir adres. Hava güzelse açık havadaki masalarına kurulun ve özgün reçeteleriyle hazırlanan Kiva lezzetlerini tadın.
En iyi Bomonti mekanlarını keşfetmek için haberimize tıklayın!
Ara Güler Müzesi – Ara Güler, “Bir Avuç Güzel İnsan”

Ara Güler’in erken yaşlarda başlayan edebiyat merakından yola çıkarak fotoğraflamaya başladığı Türkiye ve dünyanın önde gelen edebi figürlerine ait portreleri içeren “Bir Avuç Güzel İnsan” başlıklı sergi, Ara Güler Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Ara Güler’in fotoğrafladığı Türkiye ve dünyanın önde gelen edebi figürlerine ait portreleri içeren sergi, aynı zamanda Ara Güler’in edebiyatçılarla kurduğu dostluklara da ışık tutuyor.
Yer: Ara Güler Müzesi, Şişli
Tarih: Süresiz
{141067}