Yeni Nesil Sanat Buluşması BASE Galata Rum Okulu'nda
Yazı Boyutu:
Ülkenin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını görebileceğiniz BASE, 20-23 Aralık tarihleri arasında Galata Rum Okulu’nda.
İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle takip edilen Türkiye’nin yeni nesil sanatçı platformu BASE, ülkenin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını 20-23 Aralık tarihleri arasında Galata Rum Okulu’nun çatısı altında buluşturuyor.
Galata Rum Okulu’nun 3 katına yayılan ve “Bu, ben olabilir mi?”, “Bir evim var mı?”, “Düşlerim gerçek mi?” sorularına yanıt arayan Derya Yücel küratörlüğündeki BASE sergisi, Mardin’den Antalya’ya, Batman’dan Kayseri’ye, Muğla’dan Sakarya’ya, 20 şehirde 30 üniversiteden sanat kariyerinin başındaki 94 gencin resim, seramik, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, baskı, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından 105 yapıtını bir araya getiriyor.
{771647}
Sanatın bir varoluş yolu olduğuna ve her yaratıcı düşüncenin bir soru ile tetiklenip ortaya çıktığına dikkat çeken BASE’in küratörü Derya Yücel: İfade biçimi olarak çeşitli anlayış ve kavrayışların aktarıldığı sanat üretimlerine yönelik geçici bir çerçeve sunan bu soruların, sanat üretimlerindeki ortak dinamizmi ortaya çıkarırken yeni kuşak genç sanatçılar ve yapıtları arasındaki ilişkileri de gözlemleme fırsatı sunduğunu vurguluyor.
Birçok farklı sanat dalından yapıt göreceğiniz BASE’de aynı zamanda çeşitli yan etkinlikler de sunuyor.
BASE 2018 Yan Etkinlikler
Doğuş Grubu “Sanata Bi Yer” platformu pop-up sergisi
Türkiye’de sanatın gelişimini desteklemek, büyük şehirde küçük yerlere sıkışan sanat işlerini görünür kılmak üzere Doğuş Grubu mekanlarının öğrencilerin sanat çalışmalarına açıldığı Sanata Bi Yer platformu, kolektif güzel sanatlar yeni mezunlar sergisi ile Base’de yerini alıyor. Doğuş Grubu’nun “Sanata Doğuştan İyi Bir Gelecek” sosyal sorumluluk vizyonundan doğan Sanata Bi Yer’in pop-up sergisi etkinlik boyunca ziyaretçilerini ağırlıyor.
Red Bull Amaphiko ikonik logosunu BASE’de tasarlıyor
BASE 2017’ye katılan sanatçılardan Veysel Karani Daşçı, sosyal etki sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Red Bull Amaphiko insiyatifinin ikonik logosunu BASE’de tasarlıyor. Etkinlik boyunca workshop alanında tamamlanacak olan logo; geri dönüşüm materyallerinden üretilecek.
Tila Kompozit Atölye Çalışması
Hyper realistik heykel, prototip üretimi, sahne dekor uygulamaları, plastik makyaj gibi birçok alanda kullanılabilen ürünleriyle hizmet veren Tila Kompozit, Base süresince çeşitli atölyeler düzenleyecek.
Siesta / BASE Art Project
BASE 2017 sanatçıları yerlerini 2018 sanatçılarına bırakıyor. Siesta ve BASE işbirliği ile hazırlanan bu özel projede onsekiz BASE 2017 sanatçısı Siesta sandalyelerini birer sanat serine dönüştürüyor.