Bodrum Seyahat Rehberi
Yazı Boyutu:
Her mevsim bir başka güzel olan Bodrum’da tatil yaparken gezip görebileceğiniz birçok yer, eser ve etkinliği sizler için listeledik.
Havaların ısınmasıyla herkesin çok beklediği tatil sezonu nihayet açıldı. Kafa dinlenecek, eğlenilecek, keyifli ve huzurlu zaman geçirilebilecek yerlere gitmek için rotalar çizildi. Ancak bu istekler için oradan oraya sürüklenmenize gerek yok. Muğla’nın göz bebeği Bodrum’da keşfedilmeyi bekleyen yerler, eserler ve eğlenceli etkinliklerle aradığınız tatile kavuşacaksınız. Bu yıl neden Bodrum’da tatil yapmanız gerektiğini, sizin için hazırladığımız Bodrum Seyahat Rehberi’yle keşfedin.
Bodrum’a Nasıl Gidilir?
Türkiye’nin en gözde tatil ve turizm bölgelerinden biri olan Bodrum, üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada. Ege Bölgesi’nin güneybatı sahilinde yer alan belde, bölgenin aynı zamanda en kalabalık merkezlerinden olan Muğla iline bağlı. Bodrum’a ulaşım için alternatif birçok seçeneği değerlendirebilirsiniz.
Karayolu ile Bodruma Ulaşım
Türkiye’nin dört bir yanından direkt yapılan düzenli otobüs seferleriyle Bodrum’a kolaylıkla ulaşmak mümkün. Yol süreleri yaklaşık olarak İstanbul’dan 12 saat, İzmir’den 4 saat, Ankara’dan 12 saat, Antalya’dan ise 8 saat sürüyor. Bodrum otogarına ulaştıktan sonra istediğiniz bölgeye servis araçlarıyla gidebilirsiniz. Bodrum bir yarımada olduğu için karayolu ile bağlantısı sadece Milas ilçesi ve Muğla Otoyolu üzerinden sağlanıyor. Muğla Otoyolu girişinden yaklaşık 110 km sonra Bodrum merkezine ulaşabilirsiniz. Kendi aracınızla Bodrum’a gelecekseniz buradan tarif alabilirsiniz.
Havayolu ile Bodrum’a Ulaşım
Bodrum merkeze en yakın olan havaalanı, yaklaşık 35 km uzaklıkta yer alan ve Milas ilçesine bağlı Milas Havaalanı’dır. Türkiye’de bulunan bütün havayolu şirketleri aracılığıyla Milas Havaalanı’na çok kısa sürede (ortalama 1,5 saat) ulaşabilirsiniz. Yurt dışından gelmek isteyen ziyaretçiler İstanbul aktarmalı olarak uçuşlarını gerçekleştirebilirler. Bodrum merkeze havaalanından düzenli olarak yapılan otobüs servisleriyle 45 dakika gibi bir sürede ulaşılıyor. Bu yolculuğu dilerseniz özel araç kiralayarak, dilerseniz de transfer hizmeti veren özel şirketler aracılığıyla yapabilirsiniz.
Işıl ışıl koyları olan Bodrum’a tekne ile gelmek de bir diğer alternatif. Yelkenli, gulet ya da katamaran fark etmeden Bodrum’un tadını çıkarmak için tekne kiralama alternatifini de mutlaka düşünmelisiniz.
Bodrum’a Ne Zaman Gidilir?
Öncelikle Bodrum’un her mevsimde çok keyifli olduğunu; kışın en yoğun yaşandığı Aralık-Şubat aylarında bile güneşin eksik olmadığını hatırlatalım. Eğer soğuğa çok aldırış etmeyen; ‘’kapüşonum-berem sahillerde ve kalabalığın olmadığı sokaklarda dolaşmayı sevenlerdenim’’ diyorsanız, bu aylarda Bodrum’da tatil sizler için biçilmiş kaftan.
İlkbaharla birlikte ise yavaş yavaş kalabalıklaşmaya başlayan belde, dört bir yanında açan begonyalarla, nergislerle ve sardunyalarla rengârenk bir görünüme bürünüyor. Ilık geçen ilkbahar döneminin ardından Bodrum için tam olarak tatil sezonunun Haziran ayı itibariyle başladığını söyleyebiliriz. Yaz boyunca hareketlenen gece hayatına yelken yarışları, dans gösterileri, sokak ve müzik festivalleri gibi birçok etkinlik de eşlik ediyor. Bu nedenle yaz ayları, hem yerli hem yabancı turist açısından bölgenin en kalabalık olduğu zamanlar. Rezervasyon seçenekleri, yaz dönemi yaklaştıkça sınırlı olacağı için planlamanızı erkenden yapmanızı öneriyoruz.
Geç dönem tatilciler ya da kalabalıktan uzak denizin, kumun ve güneşin keyfini sürmek isteyenler için ise Eylül-Kasım ayları Bodrum’da tatil için en uygun dönem. Denizin hâlâ sıcak olduğu, insan yoğunluğunun oldukça azaldığı ve şahane günbatımlarının gökyüzünü cennetten bir görünüme büründürdüğü bu aylar, sizin de favoriniz olabilir.
Marka Direktörü Hikmetcan Satıcı, Bodrum önerilerini şöyle sıralıyor:
“Herkesin Bodrum’u kendine…
Sanıyorum insanlar Bodrum’u benden biraz daha farklı yaşıyor, benim için Bodrum denizdir. Bodrum’da attığım her adımda deniz olsun isterim. O yüzdendir ki sık sık uğradığım ve beğendiğim gastronomik lokasyonlar ya Bodrum’la anılıyordur ya da denizin kenarındadır. Bodrum’u en özel kılan yanlardan biri de budur aslında herkesin kendine ait bir Bodrum’u vardır. Son yıllarda denize girilebilen İstanbul oldu ve bu beni çok üzüyor…
Gemibaşı, Memedof, Kahraman bunları saymıyorum artık bu restoranlar benim için Bodrum’un ta kendisidir ve kimse için değişmemelidir.
Son zamanlarda en büyük favorim Gümüşlük sahildeki Tuz Duman, Gümüşlük’ün tüm güzelliklerini tabaklarda barındırıyor adeta, rahat, salaş ama çok iyi. Daha bomba bir şey söyleyeyim mümkünse kışın gidin…
Bir de Gümüşlük’te Piri Piri Pizza var ki pizzaları inanılmaz! Bir de dükkanın sahibi Kerem barmen ve haliyle kokteylleri meşhur. Kendi toniğini de kendi üretiyor.
Ortakent de benim için özel bir bölgedir Bodrum içerisinde ve gündüzleri PAB Gastro’da vakit geçirmek çok hoşuma gidiyor, Musto’nun kendi birası da var.
Bodrum’un değişmezlerinden biri de Kısmet Lokantası’dır… Keşkekler, kenkerler Bodrum’un saf kendi mutfağıdır, Ege’nin tüm lezzetlerini bulabilirsiniz. Zeytinyağlılar havada uçuşsun.“
Bodrum’da Konaklama
Bodrum cezbedici tatil ve konaklama seçenekleriyle her gün gelişmeye devam ediyor. Beldenin her bölgesi farklı özellikleri ve güzellikleriyle ön plana çıkıyor. İster denize nazır, ister ormanın içinde, ister lüks donanımlı, isterseniz de her türlü etkinliğe kolayca ulaşabileceğiniz merkezi konaklama imkanları mevcut. Bodrum’da tatil yapmak, farklı bütçelere de hitap eden otel seçenekleriyle ziyaretçilerin her daim gözdesi olmayı sürdürüyor. Hem ultra her şey dahil oteller, butik oteller, izole oteller gibi birçok seçenek tatilini güzelleştirmek isteyenler için Bodrum’da mevcut.
Bodrum’un en beğenilen otellerini keşfetmek için bu linke tıklayabilirsiniz.
{37782}
Bodrum’un En Beğenilen Restoranları
Sadece yaz sezonunda değil dört mevsim Bodrum’da yıllarını geçirmek isteyenlerin ve yerleşenlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Hâl böyle olunca yılın 12 ayı boyunca yemek yiyebileceğiniz, bir şeyler içebileceğiniz ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz kaliteli mekânların sayısı da oldukça fazlalaşıyor. Artık yerel lezzetlerin yanında dünya mutfağına açılan, şeflerin imzasını taşıyan pek çok restoran Bodrum’da mevcut. Uzak doğu tatlarından Ege mezelerine, deniz mahsullerinden serin kokteyllere aradığınız her lezzete ulaşabilirsiniz. Özellikle yeni mekân bulmayı sevenler, bir yanda Bodrum’da tatil yapmanın keyfini sürerken bir yandan birbirinden güzel ambiyansa sahip bu yerleri keşfetmeye doyamayacak.
{772129}
Bodrum’un En İyi Beach Club’ları
Bodrum tatili, dinlenmeyi ve eğlenceyi doyasıya yaşatan bir yer. Buradaki beach’ler arasında da istediğinizi bulacaksınız. Gün boyu güneşin ve denizin tadını çıkarabileceğiniz, ünlü DJ performanslarının olduğu, eğlenceli ya da sakin seçenekler sunan beach’lerde Bodrum’u yaşayabilirsiniz.
Bodrum’un en beğenilen beach clublarını keşfetmek için tıklayabilirsiniz.
Bodrum’un En Güzel Koyları
İnsanların denize girerken farklı beklentileri olabiliyor. Eğlenmek istiyorsa beach’lere gidiyor, sevdikleriyle baş başa olmak istiyorsa teknesini denizin ortasında bırakıyor, havlusunu serip sadece yüzmeye odaklanıyor ya da hem doğasını keşfedeceği hem de huzuru bulacağı alanları arıyor. Neyse ki Bodrum’da tatil yapmak isteyen herkes için sınırsız seçenekler mevcut.
Bardakçı Koyu
Bodrum merkeze yakın ve güzel denizi olan koy neresidir, derseniz cevabı kesinlikle Bardakçı Koyu’dur. Merkeze sadece 1 km uzakta bulunan koya 15 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Koyda halk plajı bulunmuyor ve girişi ücretli, bu nedenle yoğun sezonda bile diğer bölgelere göre sakin olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Mayıs ve Eylül aylarında deniz tertemiz ve dalgasız oluyor. Deniz kumla kaplı ve seviyesi yavaş yavaş yükseldiği için çocuklu aileler, genellikle Bardakçı Koyu’nu tercih ediyor.
Karaincir Koyu
Soğuk denizde yüzmeyi sevenler için Akyarlar’daki Karaincir Koyu mutlaka ziyaret edilmeli. Zaten genel olarak Akyarlar sahili soğuk bir suya sahip ancak Karaincir’e dökülen sualtı akıntıları nedeniyle soğuk, bu koyda daha fazla hissedilebilir. Ancak bunun yanında berrak bir su, dalgasız ve sakin bir deniz de sizleri bekliyor olacak. Genellikle özel işletmelerin bulunduğu sahilinde giriş ücreti karşılığında şezlong alabilirsiniz. Bodrum merkezden 45 dakikalık bir yolculukla koya ulaşabilirsiniz.
Kargıcak Koyu
Kargıcak Koyu, Gökova Körfezi’nin girişinde adeta saklanmış bir cennet. Koya uzanan yol oldukça engebeli ancak yol bitiminde koyla karşılaştığınız anda ulaşım zahmetine değdiğinden emin olacaksınız. Bir gölü andıran çarşaf gibi suyu ve turkuaz rengiyle Bodrum’un bakir kalmış bu enfes koyunda herhangi bir tesis de bulunmuyor. Bu yüzden ihtiyaçlarınıza göre hazırlıklı gitmekte fayda var. Ayrıca çadır ve karavanla kamp yapmak için de uygun alanları mevcut.
Cennet Koyu
Bodrum’un en güzel koyu hangisidir, diye sorarsanız çoğunlukla Cennet Koyu söylenecektir. Gerçekten de maviyle yeşilin her tonu gökyüzünün renklerine karışarak bu koyun atmosferini büyülü kılıyor. Göltürkbükü’ne 30 dakika gibi bir sürede ulaşıp, kısa bir yürüyüşle Cennet Koyu’na varabilirsiniz. Orman hattının deniz kıyısına kadar uzandığı koya giriş ücretsiz. Dilerseniz plajın yakınına kurulan kamp alanında konaklayabilirsiniz.
Kissebükü Koyu
Bodrum’un ünlü Mazı Köyü’nde birbirinden farklı koylar olsa da en sakin ve günbatımının en güzel izlendiği koyu Kissebükü Koyu’dur. Merkeze 15 km uzaklıkta olan koyu genellikle bölgeyi bilenler ve özel araçlı olanlar ziyaret ediyor. Özellikle kamp alanı için tercih edilen bölgede günümüze kadar ulaşmayı başaran tarihi kalıntıları da görebilirsiniz. Koyun etrafında herhangi bir yerleşke olmadığı için yeme-içme alışverişlerinizi önceden planlayarak gitmekte fayda var.
Akvaryum Koyu
Mavi tur yatlarının ve Bodrum’da tatil yapmak isteyen çoğu insanın uğrak yeri olan Akvaryum Koyu‘na genellikle deniz yoluyla ulaşılıyor. Ancak isterseniz Bitez’deki marinadan başlayarak çeşitli dağ patikalarının geçildiği maceralı bir yürüyüşle de varabilirsiniz. Mavinin her tonunu deneyimleyeceğiniz bu özel koyda renkli balıklardan deniz yıldızlarına ve yengeç yuvalarına kadar birçok denizaltı canlısı da görebilirsiniz.
Hybrid Community Kurucusu ve Kreatif Direktörü Gözde Yolaç Savaş’ın Bodrum Etkinlik Önerileri
Tuz Duman: Gümüşlük’ün gizli gastronomi köşesinde gün batımında keyifli güzel zamanlar geçirecek mini etkinlikler oluyor, takip etmenizi öneririm.
Rino’s Garden: Dereköy’ün yepyeni vahası İtalyan menüsünün yanı sıra konuk şefleri ağırlayarak yeni lezzetler sunuyor ve bizleri koleksiyon bahçesinde yeşil deneyimlerle buluşturuyor. Sakin huzurlu zamanlar için bu yaz vazgeçilmezimiz olacak. Mutlaka görmeye gelin ve benzersiz bahçede keyifli bir gezinti yapmayı ihmal etmeyin.
Vitalica Wellness Detoks Programları: Wellness her zaman olmazsa olmazımız. Bu yaz için Ayurvedik bir Detoks Programı herkese bir doz iyilik verir diye düşünüyorum. Vücudu ve zihni toksinlerden arındırmak, gençleşmek ve iyileşmek için, 5-7 boyunca süren programa katılınabilir. Farklı ihtiyaçlara göre oluşturulmuş detoks programları ve bütünsel sağlık uygulamaları da tercih edilebilir.
Barbaros Farm: Sera, zeytinlik, meyve ağaçları, bostan alanları, kompost üniteleri, mutfak, atölye ve üretim alanlarından oluşan 155 dönüm bir yerel deneyim merkezi olan Barbaros Farm’da doğayla harmanlanan pek çok etkinlik var, uğramanızı öneririm.
Bodrum’da Görülecek Yerler
Bodrum Kalesi Ve Sualtı Arkeolojik Müzesi
Üç tarafı denizlerle çevrili Bodrum Kalesi tepeden mükemmel bir manzaraya şahitlik ediyor. 15. yüzyılda St. Jean Şövalyeleri tarafından inşa edildiği bilinen kale, 1522 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na geçiyor ve 1960’larda restore edilerek son hâlini alıyor. 19. yüzyılda kalenin bir bölümü hapishane olarak kullanıldığı için yapının genelinde oda bölümleri ve bir de hamam yer alıyor. Kalenin içinde 14 adet sarnıç, asma köprü, kontrol kulesi, kapılar üzerinde armalar, aslan ve ejder figürleri bulunuyor.
1960 yılında kalenin içinde kurulan Sualtı Arkeolojik Müzesi’nde pek çok eser ve koleksiyon yer alıyor. Müze, dünyanın en önemli sualtı arkeoloji müzelerinden biri ve içerisinde 14 ayrı sergi salonu mevcut. Dünyanın en eski batık gemi kalıntısı (3.300 yıl öncesine ait) Uluburun Batığı, Marmaris Serçe Limanı Batığı, Roma Tüccar Gemisi Batığı ve dünyanın en büyük İslam Cam Koleksiyonu görülmeye değer eserler arasında. Ayrıca kalenin içinde Karyalı Prenses Salonu, Klasik Devir Salonu, Amphora ve Cam Batığı Salonu gibi bölümler de var.
Web Sitesi: Bodrum Kalesi ve Sualtı Deniz Müzesi
Çarşı, Kale Cad., Bodrum/Muğla, 02523162516
Bodrum Deniz Müzesi
Bodrum’un merkezinde 2011 yılında açılmış olan müzede Bodrum tipi tekne modellerinden, çeşitli gezi ve nakliye tipi tekne modellerine kadar birçok tekne türü sergileniyor. Maket teknelerin yanında denizcilerin belgelerini ve fotoğraflarını da görebilirsiniz. Deniz kabukları koleksiyonu ise müzede en fazla ilgi gören bölümlerden. Ayrıca Bodrum’da deniz turizminin temellerini atan şair Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı) için eşyaları ve fotoğraflarından oluşan özel bir alan tahsis edilmiş.
Web Sitesi için: Bodrum Deniz Müzesi
Çarşı Mah., Nazım Hikmet Sok. No:4 D:1, Bodrum/Muğla, 02523163310
Bodrum Antik Tiyatrosu
Antik Çağlardan günümüze kadar uzanan tarihi ve 13.000 kişilik kapasitesiyle Antik Tiyatro, Bodrum’un simge yapılarının başında geliyor. Dionysos için kurbanların kesildiği sunağı, sahne binası, oturma kademeleri, harika akustiği ve özel atmosferiyle günümüzde pek çok kültürel etkinliğe; konserlere ve gösterilere ev sahipliği yapıyor. Antik tiyatronun biraz arkasına doğru tırmanırsanız Helenistik ve Roma dönemlerine ait mezar taşlarını da görebilirsiniz.
Web Sitesi: Bodrum Antik Tiyatrosu
Kıbrıs Şehitleri Cad., Bodrum/Muğla, 02523168061
Myndos Kapısı
Antik Tiyatro’ya 2 km uzaklıkta bulunan Myndos Kapısı’nın M.Ö 260’lı yıllarda yapıldığı düşünülüyor. Halikarnas Antik Kenti’nin giriş kapılarından biri olan tarihi alan; Türk mezarlığı, Helenistik ve Roma dönemlerine ait tonozlu mezarların bulunduğu bir bölgede yer alıyor. Kenti koruması için inşa edilen yapıda, kapıların bulunduğu sütunlardan biri günümüze neredeyse orjinal yüksekliğini koruyarak ulaşmış.
Pedasa Antik Kenti
Bodrum Yarımadası’nda Kariaların atası olarak bilinen Lelegler tarafından kurulan 8 şehirden en önemlisi Pedasa Kenti’dir. Kuruluş tarihi 3000 yıl öncelerine dayandığı düşünülen şehir, Bodrum ilçe merkezinden 6 km’lik bir mesafede ormanlık tepeler üzerine kurulmuştur. Tarihi alan içerisinde akropolis, tarımsal alanlar, farklı mezar tiplerinden oluşan nekropoller ve Athena Tapınağı bulunuyor.
Web Sitesi için: Pedasa Antik Kenti
Torba, Bodrum/Muğla
Halikarnas Mozolesi
Sıra geldi Dünya’nın yedi harikasından biri olarak sayılan ve Bodrum merkeze 17 km uzaklıkta bulunan Halikarnas Mozolesi’ne. Kral Mousolos adına yaptırılan ( MÖ. 351) bu anıt mezardan, zaman içinde oluşan depremler ve mozolede kullanılan taşların başka alanların yapımı için dağılmasıyla sadece ufak bir bölüm kalmış.
Yine de mozolenin çatısıyla Mısır mimarisini, kolonlarıyla ise Yunan mimarisini çağrıştırması anıt mezarı oldukça özellikli kılıyor. Bu nedenle günümüzde hâlâ önemini koruyarak birçok bilim adamı, mimar ve arkeolog tarafından incelenmeye devam ediyor. Ayrıca literatüre geçen ‘mozole’ kelimesinin de Kral Mousolos’a adanan bu yapı sayesinde ortaya çıktığını hatırlatalım.
Tepecik, Turgut Reis Cd. No:93, Bodrum/Muğla, 02523161219
Zeki Müren Müzesi
Bodrum’la özdeşleşen sanat güneşimiz Zeki Müren’in bir Bodrum aşığı olduğunu bilmeyen yoktur. Konser ve turnelerinden arta kalan zamanında Bodrum merkezdeki evinde zaman geçiren sanatçı, hayatının son yıllarında da burada inzivaya çekiliyor. Ölümünün ardındansa Kültür Bakanlığı tarafından evi bir müzeye dönüştürülüyor. Hem yerli hem yabancı turistlerin ilgi gösterdiği müzede Zeki Müren’in gündelik hayatından kullandığı eşyaları ve objeleri görebilirsiniz. Bunların yanı sıra sanatçının kendi tasarladığı kıyafetleri ve yine kendi yaptığı tabloları inceleyebilirsiniz.
Web Sitesi için: Zeki Müren Müzesi
Kumbahçe, Zeki Müren Cad. No:11, Bodrum/Muğla, 02523131939
Bodrum’un Meşhur Beyaz Evleri
Dünyaca ünlü Bodrum’un incisi beyaz evler, mavi pencereleriyle yerli yabancı pek çok turistin ilgisini çekiyor. Klip, dizi ve filmlerde boy gösteren evlerin renklerinin sırrı ise çoğu kişi için merak konusu. Havanın çok sıcak olduğu bu yerde beyaz renk sayesinde evlerin içinin serin kalması bir neden iken, diğer neden ise akrebin mavi rengi ateş sanıp kaçması. Evin bir köşesine yılanlar gelmesin diye yılan otu koymayı ihmal etmeyen halk, yetiştirdikleri fesleğenlerle de sineklerden korunuyor. Tüm bu rivayetler bir yana, rengarenk begonvillerle süslenen evlerin gören herkesi büyülediği bir gerçek. Bodrum’da tatil yaparken bu güzel evlere yolunuz düşerse anınızı ölümsüzleştirip kadrajınıza almayı ihmal etmeyin.
{772134}
Bodrum’dan Ne Alınır?
Bodrum’da tatil yapmanın en güzel yanı bunaltmayan havası dersek pek de yalan olmaz. Hava ne kadar sıcak olsa da nem az olduğu için akşam yürüyüşleri de bir o kadar keyifli hale geliyor. Güneş battıktan sonra, Bodrum’un keşfetmeye doyamayacağınız sokakları ve yollarında sevdiklerinizle minik bir gezintiye çıkabilirsiniz. Bunun için yönümüzü Bodrum merkeze çeviriyoruz. Hediyelik eşya dükkânları, restoran, bar, kafe ve çeşit çeşit dükkânlarla Bodrum çarşısı alışveriş yapmanız için mükemmel bir adres. Bodrum ruhunu taşıyan mandalinalı sabun, turunçgil reçelleri, otantik halılar, el yapımı bilezikler ve kolyeler, su kabağından yapılan farklı aydınlatmalar ve Bodrum sandaletleri gibi beldeye özgü birçok alternatifi değerlendirebilirsiniz. Dar sokaklarda dolaşırken karnınız acıkırsa yemek yiyebileceğiniz çeşitli restoranlar da mevcut.
• En şahsına münhasır, paylaşmıştık lezzetler Tuz Duman Gümüşlük
• En keyifli kahvaltı Mandarin Cafe Gümüşlük, Zeytin Lina Yalıkavak
• El değmemiş, tenha deniz Adaboğazı Bitez
• En keyifli doğa yürüyüşü parkuru Kocadağ – Gümüşlük tırmanışı
• Bodrum’un en güzel zamanı sonbahar, kış, ilkbahar ve Haziran ayının ilk günleri
• Bodrum’un en ışıltılı ama zor zamanı yaz mevsimi
• En keyifli gün batımı her zaman Limon Gümüşlük
• En Bodrum Bodrum plajlar Pab Bodrum Ortakent, Surfer Caravan Beach Ortakent
• En sosyal ve lezzetli mahalle Bitez Köyiçi ve mekanları, Vamos, Kurul, Kornel, Manuel, İlegal
• En iyi sezon dışı mekanı Manuel Bitez
• En keyifli kış meyhanesi Tahta Meyhane Dereköy, Keçi Bodrum, At Geç Gürece
• En keyifli, manzaralı deniz kenarı meyhanesi Müdavim, Bodrum Merkez
• En keyifli, salaş plaj El Tukano Akyarlar
• En şık ve lezzetli plaj Momo Yalıkavak
• En keyifli yeni nesil balıkçı Hadi Balık Bodrum ve Hadi Balık Bistro Aspat
• Yoga merkezleri Bodrum Yoga Center Konacık, Mana Yoga Dereköy, Karakaya Valley Gümüşlük
• Gündoğumunda matını serip yoga yapılabileceğin sahiller- Bitez Sahil, Ortakent Sahil
• Günbatımında Yoga- Gümüşlük sahil
• SUP yoga- Ortakent Sahil
• En lezzetli Deniz kenarı hamburger dükkanı- Little Burger Shop Gümüşlük
• Bodrum’da dağ bile var dedirten Dağbelen ve Dağbelen’in en keyiflisi Ekmek& More- hem lezzetli kahvaltı hem de pizza, şarap keyfi için