Vücudun Detoks Gücünü Artıran Besinler
Yazı Boyutu:
Alerji semptomlarınızı polenlere, enerji düşüklüğünüzü bahara, yorgunluğunuzu iş temponuza bağlamadan önce yazımızı okuyun. Belki vücudunuz size detoks yapmanız için sinyal gönderiyordur, çözümü de besinlerde gizlidir.
Mükemmel bir dünyada, ideal koşullar altında yaşıyor olsaydık detoks programları, gıda takviyeleri, içeceklerle arınma yollarını düşünmeye ihtiyacımız olmazdı. Vücudun doğal detoksifikasyon sisteminin çalışması tehlikeli toksinleri ve istilacıları ortadan kaldırmak için yeterli olabilirdi.
Ürkütücü derecede fazla kimyasallar ve ağır metallerle çevrilmiş dünyada günün her anı farklı toksinlere maruz kalıyoruz. Vücudumuz da istenmeyen toksinlerden kurtulmak için 24 saat detoksifikasyon sistemiyle bizi korumaya, temizlemeye uğraşıyor. Karaciğer, böbrekler, akciğerler, lenf, kolon ve deri doğal detoksifikasyon sürecini desteklemek için her an çalışıyor. Ancak, toksinlere maruz kalmanın kümülatif etkisi vücudun doğal detoksifikasyon yeteneğini zorlayıp, aşırı yüklemeye sebep olabiliyor. Vücudumuz, semptomlara veya diğer potansiyel sorunlara yol açabilecek bu toksinlerden kurtulma konusunda yavaşlayabiliyor.
Günlük detoksifikasyonu desteklemek için küçük adımlar atmak, toksin maruziyetini mümkün olduğunca azaltmak için, bol miktarda organik meyve ve sebze yemek, düzenli egzersiz yapmak, terlemek, yeterli su içmek, kaliteli uyumak, temiz havada zaman geçirip, gün ışığı almak, hedefe yönelik antioksidan takviyesi kullanmak detoks organlarının optimum şekilde çalışmasını destekler.
Araştırmalar, vücudunuzun detoks gücünü artırmaya yardımcı olabilecek bazı yiyecekler olduğunu gösteriyor. Vücudun doğal detoks sürecini gerçekleştiren organları desteklemek istiyorsanız diyetinize eklemeniz gereken yiyecekleri keşfedin…
Karaciğer
Bu güçlü organ kanı temizler ve zararlı kimyasalları nihai atılım için dönüştürür. Acı gıdalar, antioksidanlar, özellikle glutatyon üretimini destekleyen gıdalar, karaciğer detoksifikasyonu için en iyisidir.
Karaciğer Detoksifikasyonunu Destekleyen Yiyecekler
- Lahana
- Brokoli
- Sarımsak
- Pancar
- Enginar
- Yeşil salata
- Limon suyu
- Yeşil elma
Karaciğer Detoksifikasyonunu Destekleyen Otlar
- Karahindiba
- Sarı rıhtım
Böbrekler
Böbreklerin rolü, karaciğer tarafından temizlendikten sonra kandaki atıkları ve toksinleri idrara çevirerek temizlemektir. Böbrekler, su ve elektrolit konsantrasyonlarına tepki olarak suda çözünür atıkları temizler.
Detoksifikasyonu desteklemek için günde en az 2 litre su içmek, elektrolitleri dengesiz hale getirmeden diüretikler (idrar söktürücü) etki yapan yeşillikleri, şifalı otları ve çayları tüketmek faydalıdır.
Bazı yiyecekler böbrekleri temizler ve sağlıklı kan basıncını destekler, diğerleri ise ekstra toksinleri atmak ve bakteri oluşumunu önlemek için böbrek tonikleri görevi görür.
Böbrek Detoksunu Destekleyen Yiyecek Ve İçecekler
Bazı yiyecekler böbrekleri temizler ve sağlıklı kan basıncını destekler, diğerleri ise ekstra toksinleri atmak ve bakteri oluşumunu önlemek için böbrek tonikleri görevi görür.
- Su
- Maydanoz
- Kişniş
- Yeşil çay
- Isırgan
- Alfalfa
Böbrek Toniği Görevi Görenler
- Kızılcık
- Ardıç
{773117}
Akciğerler
Akciğerleriniz karbondioksiti, dumanları, küfleri, alerjenleri ve havadaki toksinleri filtrelemekten sorumludur.
Temiz havada sadece derin nefesler alıp vererek ciğerlerinizi doğal olarak arındırmaya yardımcı olabilirsiniz. Uyku apnesi veya aşırı horlama olmadan sağlıklı bir şekilde uyumak da akciğer detoksunu destekler.
Akciğerleri daha fazla temizlemek için bir himalaya tuz borusu (inhaler) kullanın veya iyotlu havayı solumak için her fırsatta trafiğin olmadığı bir sahilde vakit geçirmeye çalışın.
Baharatlı, keskin tatlar ve yatıştırıcı dokuya sahip yiyecekler akciğer detoksifikasyon için en iyisidir.
Akciğerleri Destekleyen Yiyecekler
- Çörek otu
- Kivi
- Hardal
- Şalgam
- Turp
- Wasabi
- Acı kırmızı biber
Lenf
Lenfatik sistem, enfeksiyon yan ürünlerinin yanı sıra bakteri, virüs ve diğer patojenleri dolaşımdan uzaklaştırır.
Lenf sistemi iyi çalışması için harekete ihtiyaç duyar. Kardiyovasküler egzersiz, terleme ve göğüs bölgesi masajı ile lenf akışını uyarabilirsiniz. Timus bezinize (doğrudan göğüs kemiğinin ortasına) 10 kez vurarak lenf hareketini teşvik edilebilir.
Ayrıca doğal kıllı bir fırça veya deniz süngeri kullanarak ve ayaklarınızdan kalbinize, boynunuzdan ve parmak uçlarınızdan kalbinize kadar cildinizi dairesel hareketlerle fırçalayarak lenf detoksunu daha iyi ve etkili hale getirebilirsiniz.
Lenf Detoksifikasyonunu Destekleyen Yiyecekler
- Zencefil
- Zerdeçal
- Limon, lime ve greyfurt
- Yosunlar
- Sarımsak
Lenfleri Hareket Ettiren Adaptojenik Otlar
- Altınmühür
- Geven otu (Astragalus)
- Ekinezya
{774876}